Socialisatietraject

Banner homepagina

Socialisatietraject

Socialisatietraject

De socialisatietrajecten zijn een 8-tal lessen waarin de nadruk ligt om de relatie met je hond te leren begrijpen, te verbeteren en te verdiepen.

Dit doen we door veel van onze kennis te delen over hondengedrag en dat hebben we geïntegreerd in oefeningen. In elk traject zit een theorieavond waarin je veel videomateriaal te zien krijgt, je vragen kunt stellen en wij onze jarenlange kennis zullen delen. Daarnaast zit er in het volwassen en vervolgtraject een socialisatiewandeling buiten het terrein, waarbij je het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Je leert hoe je je hond gemotiveerd krijgt om met jou als baas bezig te zijn zonder snoepjes als beloning, en hoe je het gedrag van je hond kunt beïnvloeden.

Vaak genoeg ligt echter de aandacht vooral op het laten gehoorzamen van de hond, maar voordat hij genoeg motivatie heeft om jou als baas te volgen, is er een basis nodig waarbij je genoeg kennis hebt over je hond en er voldoende veiligheid en vertrouwen ervaren word vanuit de hond naar jou als “baas” Wanneer je elkaar begrijpt, kun je alles aan!

Welke trajecten kun je volgen?

  • Socialisatietraject pups vanaf 10 weken
  • Basistraject 
  • Vervolg traject
  • Balans Coördinatie traject

(Trajecten vinden doorgang bij voldoende deelnemers)

Grondwerk en hindernis training

Dit is een onderdeel in ieder traject.

Buiten het feit dat deze samenwerking met je hond gewoon heel leuk is heeft het grondwerk en de hindernistraining ook een positieve invloed op het gedrag van je hond. Je hond leert op deze manier samenwerken en denken , want hij moet zich concentreren op de gestelde opdrachten.

Tijdens deze trainingen wordt ook het lichaam ontwikkeld. De hond wordt leniger, handiger en fit. Naast het plezier heeft het nog meer voordelen zoals het ontwikkelen van aandacht, concentratievermogen, intelligentie en gehoorzaamheid.

De succesbeleving is uiteraard ook van groot belang zodat het zelfvertrouwen van je hond wordt bevorderd. De samenwerking tussen baas en hond hierin is heel belangrijk. Hoe kun je de hond hier het beste in begeleiden en sturen en leren om ook zelf tot een oplossing te komen.

Het onderdeel labyrint is een belangrijk onderdeel hierin het vergt opperste concentratie van zowel baas als hond en verbeterd de coördinatie, concentratie, het evenwichtsgevoel en de samenwerking. Doordat de stangen de beweging ruimte bepalen leert de hond om zich beter op zijn geleider te concentreren en op lichte signalen met de lijn, stem of lichaamstaal te letten.

Het geleiden over verschillende ondergronden helpt de hond om ook in situaties die je thuis ook overal tegenkomt beter te reageren. De hond leert vol vertrouwen te volgen over een willekeurige onbekende en/of gladde ondergrond.

Afbeelding Socialisatietraject
Trainingsavond

Dinsdagavond en Donderdagavond

van 19.00 tot 21.00

Contact
06 226 01 983
LOCATIE
Prins Hendrikstraat 51
3151 AE Hoek van Holland
Aanmelden Nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om te bevestigen.