Grondwerk en hindernis training

foto header

Grondwerk en hindernis training

Buiten het feit dat deze samenwerking met je hond gewoon heel leuk is heeft het grondwerk en de hindernistraining ook een positieve invloed op het gedrag van je hond. Je hond leert op deze manier samenwerken en denken , want hij moet zich concentreren op de gestelde opdrachten.

Tijdens deze trainingen wordt ook het lichaam ontwikkeld. De hond wordt leniger, handiger en fit. Naast het plezier heeft het nog meer voordelen zoals het ontwikkelen van aandacht, concentratievermogen, intelligentie en gehoorzaamheid.

De succesbeleving is uiteraard ook van groot belang zodat het zelfvertrouwen van je hond wordt bevorderd. De samenwerking tussen baas en hond hierin is heel belangrijk. Hoe kun je de hond hier het beste in begeleiden en sturen en leren om ook zelf tot een oplossing te komen.

Het onderdeel labyrint is een belangrijk onderdeel hierin het vergt opperste concentratie van zowel baas als hond en verbeterd de coördinatie, concentratie, het evenwichtsgevoel en de samenwerking. Doordat de stangen de bewegingruimte bepalen leert de hond om zich beter op zijn geleider te concentreren en op lichte signalen met de lijn, stem of lichaamstaal te letten.

Het geleiden over verschillende ondergronden helpt de hond om ook in situaties die je thuis ook overal tegenkomt beter te reageren. De hond leert vol vertrouwen te volgen over een willekeurige onbekende en/of gladde ondergond.

Afbeelding content
Trainingsavond

Dinsdagavond en Donderdagavond

van 19.00 tot 21.00

Contact
Telefoon: 06 226 01 983
LOCATIE
Prins Hendrikstraat 51
3151 AE Hoek van Holland